Wednesday, December 31, 2008

JOURNEY THROUGH THE NIGHT

First we went to Giant Bandar Puteri Puchong. Our main purpose because ayah want to collect the Phottix battery grip from the online forumer.
The price for the battery grip: RM210
The comfortability using battery grip: Priceless!
First picture captured after the 400D has been installed with the battery grip. Sodap giler pegang kamera ada benda nih!!!
Then we went to Restoran Alissara @ Puchong Perdana. Tom yam kat situ memang the best in town lah! Bila sampai jer… tu diaaa… punyalah ramai manusia. Dekat 15 minit jugaklah kami tunggu sebelum dapat seat. Ada meja kosong pun tak boleh pakai… dah kena reserved… Ramai pulak bawak family makan luar malam tu.
Sambil-sambil tunggu table, shoot aje lah.
Akhirnya dengan pertolongan seorang brader pelayan kat sini, kami dapat jugak tempat duduk awal. Ekceli brader ni memang kenal kitorang pasal ayah dari zaman bujang sampai dah ada anak suka makan kat sini. Itu pasal brader tu kenal ayah. Asal ayah datang jer, mesti bertanya khabar dan nak serve kitorang. Tapi malam tu nampak dia sibuk betul… Maklumlah customer ramai sangat.
Bahagian luar restoran pun penuh. Brader yang tengah ambik order tu “kawan” ayah…. Hehehe!!!
Mula-mula niat kami nak pekena tomyam. Tapi ntah macamane last minute terpesong pulak niat tu. Nampak satu menu dia tulis “Tom Kha Seafood”. Apa benda tu? Jom try?
Inilah bendanya… it has fish, squids, crabs, prawns & lots of garlic and lemongrass cooked in coconut milk tomyam… Rasanya? Hmmm… lemak-lemak manis & tak berapa pedas walau pun ada cili api. Tapi kalau tergigit cili api tu for surelah terasa pedasnya. Harganya… RM15.00 semangkuk untuk hidangan satu orang makan.Lain-lain kami order sotong bawang berlada & kailan ikan masin. Makan dengan nasi putih cicah sambal belacan. Habis licin semua…Selesai makan, kami bergerak menuju ke Putrajaya pula sebab ayah nak ambik lense Sigma 70-300mm yang dibeli dari seorang lagi forumer. First picture captured using Sigma 70-300mm.
Not bad right? So jadiklah angkat ini lens!

2 comments:

.:: SniPeR j@L@n@n ::. said...

pergggh.. tak ingat.. laju je beli lens sekrang.. mesti banyak masyuk ni... hahaha,...

**A L - I R F A N** said...

angkat 2nd jer bro... tak mahal mana pon... sementara stok masih ada kan?