Monday, December 04, 2006

SPLASH & WET

Event: PNB-ITD FAMILY DAY 2006
Date: December 02, 2006
Venue: Desa Water Park, Kuala Lumpur

Pagi itu semua orang bangun awal. Saya yang tidak berapa sihat mungkin kerana sebatang lagi gigi atas mula tumbuh juga terpaksa bangun awal kerana kami semua begitu teruja untuk main air!

Kiranya inilah kali pertama dalam sejarah hidup saya menjejakkan kaki ke sebuah taman tema air. Saya hadir tepat jam 8.30 pagi, di waktu taman tema masih belum memulakan operasi permainannya, sedang pengunjung begitu ramai memenuhi taman tersebut. Cuti sekolah barangkali, di tambah dengan sejumlah empat syarikat korporat yang turut menjayakan hari keluarga masing-masing di tempat dan waktu yang sama. Sungguh meriah!

Tidak banyak yang boleh saya lakukan di sini memandangkan dengan saiz badan yang begitu kecil tidak mengizinkan saya beraksi dengan permainan yang disediakan. Walau pun kami puas pusing keliling taman, saya cuma diberi peluang oleh ayahanda & bonda hanya untuk bergambar sahaja. Sungguh mengecewakan!

Ayahanda & bonda juga dapat banyak hadiah. Selain dari hadiah cabutan bertuah yang saban tahun menjadi agenda wajib sambutan Hari Keluarga ITD, ayahanda berjaya menggondol kejuaraan dalam acara "lari dalam air sambil pakai pelampung beramai-ramai". Bonda yang tidak sempat turun ke kolam kerana pasukan telah tertinggal jauh cuma berpuas hati di tempat kedua. Menang atau kalah, hadiah yang diterima tidak jauh beza.

Dalam keseronokan, terasa letih dan lapar. Letih setelah 'dipaksa' ayahanda & bonda beraksi di hadapan kamera. Lapar kerana sukar menikmati makanan dengan selesa. Akhirnya, saya terus melelapkan mata sebaik sahaja kereta dipandu ayahanda bergerak pulang ke rumah.

No comments: